A szentgotthárdi moziban látható először a Boldog Brenner János életéről szóló tévéfilmsorozat

Az egykori káplán életét feldolgozó alkotást Legyetek szeretettel! címmel február 24-én és 25-én vetíti először a Csákányi László Filmszínház. 

Az egykori káplán életét feldolgozó alkotást Legyetek szeretettel! címmel február 24-én és 25-én vetíti először a Csákányi László Filmszínház. A filmsorozat mind a nyolc része megtekinthető, a dramaturgiájának megfelelő 3-2-3 epizód ütemezéssel, a következő vetítési rend szerint: február 24-én (pénteken) 17:30 órakor: 1-3. rész, február 25-én (szombaton) 10:00 órakor: 4-5. rész és 13.00 órakor: 6-8. rész.

A közönség-találkozó szintén a moziban lesz február 25-én (szombaton) délután 16:00 órától. A tervek szerint ezen az eseményen – többek között – részt vesz a forgatókönyvíró-rendező Szilágyi Andor, valamint a főszereplő, Jámbor Nándor is.
 
A Legyetek szeretettel! egy hét múlva is a mozivászonra kerül, szintén 3-2-3 epizód ütemezéssel a következő vetítési rend szerint: március 4-én (szombaton) 14:30 órakor: 1-3. rész és 17:00 órakor 4-5. rész, március 5-én (vasárnap) 15:30 órakor: 6-8. rész.
 
Az előadásokra és a közönség-találkozóra az online helyfoglalás nem lehetséges, a mozi kerek évfordulójára tekintettel a regisztrációs jegy 110 Ft egységáron a filmszínház pénztárának nyitvatartási idejében vásárolható meg február 17-től (péntektől).
Fontos tudnivaló még, hogy a vetítésekre és a közönség-találkozóra külön kell regisztrálni!
 
További információk hamarosan: www.csakanyimozi. hu és www.facebook.com/ csakanyimozi

Negyven 25 és 50 év közötti férfi vett részt a feledhetetlen hitélményt ígérő lelkigyakorlaton, amelynek célja a keresztény hit elmélyítése és megerősítése volt. Lelkipásztorok is jelen voltak.

„Megújult szívvel szeretnék hazatérni, és ebben bízom és reménykedem, hogy ezt a családomba is beviszem és átadhatom, és a környezetemben, bizonyságot tegyek arról, hogy itt az élő Krisztussal találkoztam és ezt tovább adjam” – mondta Csákay Zoltán résztvevő.

A Cursillo egyházunk egyik jelentős, nemzet- és felekezetközi megújulási mozgalma, amelynek szándéka egyebek mellett, világi munkatársakat kiképezni, akik segítenek a plébánosoknak a lelkipásztori munkában.

„Napról-napra látszik a fejlődés, minden nap egyre közelebb kerülünk Istenhez, és reményeink szerint vasárnapra a Tábor-hegyre is fel fogunk tudni jutni” – tudtuk meg Lendvai András Kornéltól, a hétvégi lelkigyakorlat rektorától.

A kereszténységről szóló háromnapos, intenzív, bentlakásos tanfolyamon bemutatták röviden a keresztény hit alapvető tanítását, és ezen keresztül megismertették Jézus Krisztus személyét, a keresztény hit elmélyítése és megújítása, valamint a társadalmi és egyházi felelősségébresztés céljával.

„Ez a közösség, aki itt várt bennünket, a magyarországi közösséghez képest, egy kicsit más volt. Azok a jelöltek, akik ezen a lelkigyakorlaton részt vesznek, jellemzően templomba járó, istenhívő, illetve hitüket megélő és átélő emberekből állt. Mi otthon halászunk olyan emberekre is, akik keresők, akik valami miatt eltávolodtak már az egyháztól, vagy még nem találkoztak Istennel. Őket is megpróbáljuk a Cursillóba megszólítani és bevonni” – mondta Horváth György Cursillo-munkatárs.

A Máramarosban most első ízben megszervezett lelkigyakorlatot a tervek szerint a következő időszakban megismételnék, ezúttal a hölgyek fogják a kurzus célcsoportját képezni.

Forrás: Szentháromság római katolikus plébánia, Nagybánya