Migrációs, menekültügyi és gazdasági kérdésekről tanácskoztak Szombathelyen a CCEE szekciói

November 13–15. között az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) Szociális és Pasztorális Bizottsága két szekciójának tagjai üléseztek Szombathelyen. Székely János megyéspüspök meghívására érkeztek, migrációs és gazdasági kérdésekről tárgyaltak.

A résztvevőket hétfőn délelőtt Nemény András szombathelyi polgármester is köszöntötte. Székely János megyéspüspök hazánk történelméről tartott ismertetőt köszöntőjében. A tagok este a székesegyházban vettek részt szentmisén, majd a főtemplommal és a püspöki palotával is megismerkedtek.

Kedden délelőtt folytatódott a tanácskozás a migrációval, menekültekkel kapcsolatos kérdésekről. Délután a résztvevők ellátogattak az Annunciáta Nővérek egykori rendházába, ahol megismerkedtek az ott élő, a Szombathelyi Egyházmegye segítségét élvező pakisztáni, afrikai, ukrán családokkal. Felkeresték Szent Márton szülőhelyét, és meglátogatták az egyházmegyei karitász által is támogatott szombathelyi rászoruló családokat.

Este kezdetét vette a gazdasági kérdésekkel foglalkozó szekció ülése a Martineumban. Székely János megyéspüspök köszöntötte a résztvevőket, majd szakértők előadásait hallgathatták meg a jelenlévők, zárásként kérdésekre került sor. A gazdasági szekció tagjai szerda délig folytatták megbeszélésüket.