Magvető Tanoda évzáró

Június 14-én dr. Székely János megyéspüspök vezette körbe a látogatókat a zalaegerszegi Mindszenty Múzeumban berendezett Mindszenty életút-kiállításon. 

Püspök Atya személyes történetein keresztül közelebb juthattunk Mindszenty atya személyiségéhez, a tenni akarásának eredményeihez, papi hivatásának fordulópontjaihoz. Különleges élmény volt a Mindszenty-térben elmondott közös ima:

 „Hálát adunk Mindszenty atya nagy hitéért, bátorságáért, szegények iránti szeretetéért, sok szenvedéséért, amit érted vállalt. Tégy minket is nagylelkűvé, erősítsd a hitünket, tedd a mi szívünket is lángolóvá.”

Hálásan köszönjük Püspök Atya gondolatait, amivel teljesebbé tette az életút-kiállítást!

Székely János atya tárlatvezetésén szó esett édesanyjához fűződő kapcsolatáról, illetve, hogy honnan származhatott a Mindszenty bíborosban levő nagy-nagy tűz? Az életút-kiállításban szereplő legutolsó idézet azért volt különleges, mert pont 50 évvel ezelőtti 1974. június 14-ei szentbeszédében hangzott el:

 

„Ha még egyszer kellene kezdenem az életet, úgy kezdeném, ahogy kezdettem. És ha teljes nyíltsággal látnám azt, hogy mi lesz a következménye, hát akkor is ugyanazt tenném, amit tettem … Istennek hála, hogy szerény eszköz lehettem.”