Szoboravatás, áldás

Boldogasszony-szobrot avattak Sárváron, a Katolikus Iskolában február 25-én. 
A 2021-ben Budapesten megrendezett, Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére a szobrot készítette: Pikó Sándor szobrász, Nádasdi Róbert, Kiss Péter statikus.
Az alkotás Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere jóvoltából került a vasi kisvárosba. 

Szobormegáldás
Szobormegáldás
Szobormegáldás
Szobormegáldás
Szobormegáldás
Szobormegáldás
Szobormegáldás

Az avatóünnepségen Kásler Miklós felidézte gyermekkora sárvári éveit, Szent István ország felajánlását Máriának. Az ember egyéni életében Mária a szeretetet, az erényeket jelenti, mondta a miniszter. Kiemelte: nekünk magyaroknak azért is fontos az Ő személye, mert alakja a magyarságot 1000 esztendőn át összefogta.
Azért gondoltam arra, hogy ennek a városnak, ezen belül az iskola tulajdonába kerüljön ez a szobor, mert ez az intézmény keresztény, magyar, európai értékeket képes átadni, amelyre lehet építeni a jövőt. – mondta a miniszter.
Ma sok válság van a világban, a kérdés az, hogy Magyarország mit tegyen? A helyes döntés – mint ezer esztendőn át – a magyar és a keresztény hagyományok követése, amit a Szent Korona eszme és benne Szűz Mária örökségül hagyott ránk, mondta Kásler Miklós.

Akárcsak a Szűzanya, a Ti szívetek is legyen nyitott az ég felé, engedjétek be az életetekben Isten jósáságát aki alkotott Benneteket, az Ő szeretetét, mondta Székely János megyéspüspök.
Kásler Miklós miniszter és Székely János megyéspüspök együtt leplezték le az alkotást, amelyet Székely János áldott meg.