Egyházmegyénk védőszentjére emlékeztünk Szombathelyen

A pénteki vesperás és lampionos felvonulás után november 12-én szombaton püspöki szentmisével emlékeztek meg a Szombathelyi Egyházmegye hívei és papjai az egyházmegye védőszentjéről, Szombathely szülöttéről, Szent Márton tours-i püspökről. 

 

Szent Márton Ünnep_püspöki szentmise (5 of 9)
Szent Márton Ünnep_püspöki szentmise (4 of 9)
Szent Márton Ünnep_püspöki szentmise (3 of 9)
Szent Márton Ünnep_püspöki szentmise (2 of 9)
Szent Márton Ünnep_püspöki szentmise (1 of 9)
Szent Márton Ünnep_püspöki szentmise (9 of 9)
Szent Márton Ünnep_püspöki szentmise (8 of 9)
Szent Márton Ünnep_püspöki szentmise (7 of 9)

Isten előtt mindannyian koldusok vagyunk, mondta szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek. Mindent kaptunk, kezdve az életünktől. Szent Márton ünnepén koldulni, kérni jöttünk az égieket, hogy terítsék ránk égi palástjukat. A legfontosabb szövetszála a palástnak a béke. De szükségünk van a megbocsátásra, a kölcsönös kiengesztelődésre és megbocsátásra, ahogy az egymásra odafigyelésre, az egymást segítésre, az egymásról való gondoskodásra is. Ezt kérjük az égieket mi bűnbánó koldusok. 

Ami az Amien-i városkapuban történt az forradalom volt. Márton szívében kitört a forradalom és ezt soha senki nem tudta leverni. Hagyjuk, hogy a mi lelkünkben is kitörjön a forradalom. Mert amit végül magunkkal viszünk, azok nem tárgyak vagy megfogható értékek, hanem mint a lelki értékeink, mondta Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, akinek szentbeszéde meghallgatható itt. 

A szentmise végén Székely János megyéspüspök Szent Márton oltáránál imádkozott egyházmegyénkért, a papokért, hívekért. 

A szentmise visszanézhető itt.