Tartsatok bűnbánatot és higgyetek az evangéliumban – 

Stációs szentmisék Szombathelyen

Hamvazószerdával megkezdődött a nagyböjt. Ebben az időszakban minden szerdán és pénteken Szombathelyen a város más-más templomaiban gyűlnek össze a katolikus hívek, hogy reggeli szentmisén vegyenek részt. Dr. Székely János megyéspüspök és Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondják a szentbeszédeket. A helyszínekről a Szombathelyi Egyházmegye honlapján tájékozódhatnak. Hamvazószerdán az oladi Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve és Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére épült templomban Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet.

Az oladi lakótelepen lévő templomban bemutatott szentmisén a város plébániáinak vezetői és a különböző városrészeken élő hívek is résztvettek. Szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek kiemelte: bár napjainkban a gonosz hatására sokan elhiszik, hogy bűn nem létezik, ez azonban nem igaz. A nagyböjtben arra hív minket az Egyház, hogy hallgassunk Krisztusra, aki azt mondja: tartsunk bűnbánatot. Jézus mellettünk áll és segít minket, hogy szabad akaratunkat felhasználva egyre jobbak legyünk. Ha elesünk, felsegít minket és bűnbánatunkat örömre fordítja.

A szentbeszéd után következett a hamvazás szertartása. A következő stációs szentmisét február 16-án pénteken a Szent Erzsébet-templomban tartják. A ferences testvérek mindenkit szeretettelé hívnak és várnak a szentmisére. 

 

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.