Egyedülálló spirituális élményt kínál a Mária Út, amelyről kiállítás nyílt Szombathelyen a Brenner-iskolában 2022. március 28-án.

Dr. Székely János megyéspüspök ajánlotta a diákok és tanáraik figyelmébe a zarándokutat és a zarándoklat élményét. Fiatalkori emlékei közül egy lengyelországi zarándoklatot idézett fel, amikor több ezren mentek Czestochowa-ba. Nem csak az egyes településen élők lelkesedése, hanem az úton mondott imádságok, beszélgetések is mély hatást tettek Székely Jánosra. Bátorítalak Benneteket, hogy Ti is menjetek zarándoklatra, mondta a megjelent diákoknak, hozzátéve: Krisztusnak mindenkivel van terve, ezt belerejtette a szívünkbe. A mi dolgunk ezt megtudni, megvalósítani. Ebben segíthet a zarándoklat.

Kiállítás
Kiállítás
Kiállítás
Kiállítás
Kiállítás
Kiállítás
Kiállítás
Kiállítás
Kiállítás
Kiállítás

Miben különbözik egy zarándoklat a kirándulástól? – ezt a kérdést már Galgócziné dr. Szabó Zsófia, a Mária Út Közhasznú Egyesület koordinátora tette fel a gyerekeknek. A zarándoklaton az ember megtisztítja magát a rossztól, és boldogabb lesz, felelték a diákok. Szabó Zsófia kiemelte: a vándorkiállítás a Mária Út néhány települését, azok értékeit mutatja be fotókkal, rövid szöveggel, kiegészítve mindezt lelkiségi gondolatokkal. Mert a zarándoklat lehetőséget ad Istennel való találkozásra: hívőknek, nem hívőknek egyaránt.

A tárlat április 25-ig tekinthető meg.