Püspök – Ápolók találkozója a püspökvárban

Az püspök-orvos találkozó után, sor került az ápolók találkozójára Dr. Székely János püspök atyával a püspökvárban 2024. május 15-én szerdán.

Olyan korban élünk, amelyben elhatalmasodott a bizonytalanság, hiányoznak a távoli jövőbe mutató tervek: a remény egészségügyi és szociális szempontból törékeny. Egyre homályossá válik a jövő, mert eltűnni látszanak Isten nyomai. De számomra a remény jele, hogy mind az orvosok, mind a nővérek örömmel találkoztak Dr. Székely János megyés püspök atyával, aki az egészségügyi dolgozóknak is főpásztora és ennek nyomán őket is Krisztushoz akarja vezetni. Az orvosok és nővérek találkozója püspök atyával azt sugallja, hogy Istennek terve van az egészségügyi dolgozókkal is a jövőben. És mint kórházlelkész, ezt a reményt szeretném megosztani minden olvasóval.
Szent II. János Pál pápa ezt írja: „Meneküljünk Istenhez Krisztus által, megemlékezvén a Magnificat énekéről, melyben Mária magasztalja a nemzedékről nemzedékre’ szóló irgalmat. Könyörögjünk Istenhez az Irgalomért századunk embere számára! Az Egyház, amely Mária példája szerint arra törekszik, hogy Istenben az emberek Anyja legyen, ebben az imádságban fejezze ki gondoskodását és hűséges szeretetét, amely szeretetből a könyörgés súlyos kötelezettsége származik.” (Dives in misericordia 98)

Orsos Zoltán kórházlelkész