Papszentelés Sárváron
- Áldozópappá szentelték Majlát Tihamért

Nagy ünnepre gyűltek össze a sárváriak 2021. december 12-én. Áldozópappá szentelték a sárvári Szent László király-templomban Majlát Tihamért.

papszenteles-sarvaron-39
papszenteles-sarvaron-20
papszenteles-sarvaron-32
papszenteles-sarvaron-28
papszenteles-sarvaron-34

– Ma történelmet írunk, hisz legutóbb Sárváron a nagytemplomban 65 éve szenteltek két sárvári fiatalt pappá. Az egyházmegyében Sárvárról van a legtöbb működő pap, ez egy jó paptermő vidék – köszöntötte a megyéspüspököt Wimmer Roland városi plébános a szentmise kezdetén. A zsúfolásig telt templomban ott voltak Majlát Tihamér családja és barátai Erdélyből. Az egyházmegye papjai, papnövendékek, annunciáta és domonkos nővérek, Kondora István polgármester és Dr. Máhr Tivadar alpolgármester is. – A pap Krisztustól lángra lobbantott ember. Az útkészítő, a másokat is a tűzhöz elvezető út készítője – szólt Dr. Székely János a szentelés előtt álló diakónushoz. Majlát Tihamér 1992-ben Kézdivásárhelyen született, középiskolai tanulmányait a Református Kollégium Teológiai Líceumban kezdte el, majd érettségi után a Babes-Bolyai Tudományegyetem Pasztorális Teológia Szakán folytatta teológiai kutatásait, jelenleg a Kánonjogi Posztgraduális Intézet doktori képzésének hallgatója. Választott papi jelmondata Loyolai Szent Ignáctól való: „Megtalálni Istent mindenben”.

– Egy olyan világban élünk, ahol sokan azt gondolják, hogy a papi hivatás felesleges. Ellenben a valóság az, hogy az ember az Isten teremtménye és minden életnek értelme van. A pap pedig az emberség őre ebben a múló világban – hangsúlyozta a megyéspüspök a szertartáson.

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde visszanézhető itt.  

Majlát Tihamér újmiséje december 19-én advent 4. vasárnapján délután 15 órakor lesz a Szent László – templomban.

Forrás: Sárvár Lendületben