Papszentelés a szombathelyi szaléziaknál

2023. július 1-jén a szombathelyi Szent Kvirin-templomban pappá szentelte Székely János megyéspüspök a szalézi rend két diakónusát: Kovács Sándort és Ilodigwe Emmánuel Chekwubet. Külön öröm volt a szombathelyi rendházban, hogy Sándor testvér hivatása is itt bontakozott ki.

Szentbeszédében Székely János megyéspüspök az olvasmányra utalva kiemelte: Jeremiás próféta életébe Isten belépett, úgy, hogy meghívásának nem tudott ellenállni. Ismerni a Biblia nyelvén egzisztenciáis egységet jelent. Isten azt mondta: mielőtt megszülettél volna szerettelek. Ott voltam rejtekben, talán fel sem ismertél. Jézus a Jó Pásztor, aki megszólította a kiválasztottakat és akik erre a hívásra boldogan igent mondtak. A gazdag ifjú nem tudott igent mondani. Ha másként fordítjuk a márki evangélium szavait, akkor nem szomorúságot fejez ki a szó, hanem azt, hogy az ifjú nem tudott igent mondani Isten ragyogó hívására, elfordította arcát a fénytől. Ti tudtatok igent mondani, éljetek boldogan ebben az igenben, mondta a megyéspüspök. Isten terve sokak számára Ti vagytok. Legyetek Krisztus szeretetének, közelségének jele a világban. Sok családnak ,fiatalnak, Istent kereső embernek. Krisztus számít rátok, legyetek az Ő világossága! – zárta gondolatait Székely János, akinek szentbeszéde meghallgatható egyházmegyénk honlapján, ide kattintva. A szentmise újmisés áldással zárult. 

Kovács Sándor július 2-án vasárnap délelőtt 10 órakor mutatja be újmiéjét a szombathelyi Szent Kvirin-templomban. Emmánuel július 2-án vasárnap 18 órakor Óbudán. A szentmise visszanézhető a szaléziak Youtube csatornáján.