Névadójukra emlékeztek a szombathelyi Brenner óvodások

Névadójukra, Boldog Brenner Jánosra emlékeztek április 30-án, a szombathelyi Brenner óvodások. 

2018. május 1-jén avatták boldoggá Brenner Jánost Szombathelyen. Ehhez az a naphoz kötődik az emléknap, mondta a martinus.hu-nak Pintérné László Ildikó intézményvezető. Vagy kiránduláson vesznek részt a gyerekekkel – ahol tábori misével és játékkal emlékeznek Brenner Jánosra-, vagy, mint a mai napon, különböző bibliai tartalmú drámajátékokkal viszik közelebb az ő személyét, az evangélium üzenetét a gyerekekhez. Éljék át milyen boldognak lenni, milyen az Jó Isten közelében lenni, együtt, szeretetben, békességben lenni, illetve megmutatjuk hogyan élt János atya a gyerekkel: közöttük volt, tanította őket, sokat játszott velük, mondta az intézményvezető. 

Az eseményen nem csak a szombathelyi Hollán Ernő utcai és Bem utcai telephelyről érkeztek a gyerekek, hanem a nardai és pornóapáti tagóvodákból is. 

Dr. Székely János megyéspüspök nyitotta meg a napot. A gyerekek beszállhattak Noé bárkájába, Jézussal együtt a vihar lecsendesítését is átélhették, ahogy megtapasztalhatták a Jó Pásztor szeretetét is, de „ellovagoltak” Rábakethelyre, ahol imát is mondtak a templomban.