Krisztus megszületett! Örvendjünk! - Karácsony ünnepe a Székesegyházban

Krisztus születését ünnepli a világ. A szombathelyi Székegyházban az éjféli szentmisén Székely János megyéspüspök, karácsony napján Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök mondott szentbeszédet. 

Az éjféli szentmisére megtelt a Székesegyház. Immár hagyomány, hogy a szertartás kezdetén helyezik el az újszülött Jézus szobrát az egyik mellékoltárnál elhelyezett jászolba. Szentbeszédében Székely János kiemelte: ha meglátnánk Krisztus arcát, akkor megtalálnánk újra a béke és a harmónia útját. A megyéspüspök hozzátette: úgy szerette Isten a világot, hogy aki hisz benne az el ne vesszen, hanem örökké éljen. Végtelenül egyszerű a karácsony üzenete. Ha ezt mi emberek betudnánk fogadni, ha hallgatnánk a betlehemi újszülött gyermekre akkor más lehetne ez a világ: kevesebb lenne a háború, az önzés, a vakság. 

Az éjféli szentmise visszanézhető itt.  

Miről álmodhatott az újszülött Jézus? – tette fel a kérdést szentbeszédében Karácsony ünnepén Fekete Szabolcs Benedek. Megálmodhatta az első bűnt és annak következményeit. Láthatta a szenvedéseket, a háborúkat. Ezek miatt biztosan felsírt álmában. De mosolygott, amikor megálmodta a templomokban összegyűlt híveket, akik hisznek abban, hogy a jó legyőzi a rosszat, a fény legyőzi a sötétséget. 

A karácsonyi püspöki szentmise visszanézhető itt.