Közösségi ház avatása Zalaegerszegen

  1. október 9-én áldotta meg Székely János megyéspüspök az új közösségi házat Zalaegerszegen a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-templom mellett.
15068.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15073.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15071.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15069.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15072.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15078.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15087.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15085.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15091.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15090.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15092.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15094.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15093.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15095.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban
15081.uj-kozossegi-haz-a-kertvarosban

Dr. Székely János megyéspüspök atya mutatta be az ünnepi szentmisét, amelyen nagy számban vettek részt a plébánia hívei és szomszédos egyházközségek tagjai is, valamint a társadalmi élet vezetői. Szentbeszédében a Közösségi Ház küldetéséről beszélt, hogy milyen értéke, értelme van annak, hogy közösségben gondolkodunk, hogy közösségben képzeljük el keresztény hitünk megélését.

A szentmisét követően Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő köszöntője után egy közös ének következett. Ezután Stanka László az Evo-Komplex vezetője készre jelentette az épületet és átadta a kulcsokat Németh Lajos egyházközségi elnöknek, valamint püspök atyának. Nagy Bálint államtitkár  ünnepi beszéde után püspök atya megáldotta a közösségi házat. Ezt követően vehették birtokba az érdeklődők, tekinthették meg a jelenlévők.

Istennek legyen hála, hogy megadta érnünk ezt az alkalmat, hogy ily módon is növekszik özösségünk. Külön köszönet minden támogatónak, a magyar államnak, országgyűlési képviselőnknek, Vigh  Lászlónak, valamint Balaicz Zoltán polgármesternek, aki segített, hogy pályázatunk kedvező elbírálás alá essen és a sok nagylelkű adakozónak, akik adományaikkal támogatták a projekt megvalósulását!