“A szeretet tetteivel hitelesítik az egyház szavait” – Karitász ünnep Szombathelyen

Szent Erzsébet ünnepével összekötve tartotta a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász hálaadását a szombathely-szőlősi Jézus Szíve templomban.

A közös ünneplés püspöki szentmisével kezdődött, melyet Dr. Székely János megyéspüspök mutatott be kárpátaljai, körmendi, szentgotthárdi, gércei és szombathelyi atyák részvételével. A szentmisén Szkoropádszky Péter atya és kárpátaljai gyermekek képviseletében jelen voltak a határon túli magyarok is.

Püspök atya bevezetőjében megköszönte a karitász munkáját, hiszen ők a szeretet tetteivel hitelesítik az egyház szavait. Prédikációja elején egy emberről beszélt, aki hajléktalanokat, koldusokat látott, a TV-ben tragédiákról hallott és megkérdezte Istent miért nem tesz valamit? Isten válaszolt: én már tettem valamit, megteremtettelek téged. Isten válasza sok szenvedésre magányra MI lehetünk. Lehet nem is kell messze menni, csak a szomszédunkra ránézni, aki egyedül van, magányos. Sok-sok ember lehet akit az Úr ránk akar bízni. Isten egymásra bíz minket! Testvérei lehetnénk egymásnak. Lehetne ez a világ kicsit más. 

Püspök atya prédikációja ITT meghallgatható!

A szentmise befejező áldása előtt került sor a karitász díjak átadására, majd a kárpátaljáról érkezett gyermekek, szívhezszóló, de megrendítő gondolatokat tartalmazó műsorral ajándékozták meg a jelenlévőket! A műsor közben és végén Péter atya a kárpátaljai karitász igazgatója osztotta meg gondolatait a hívekkel.

A gyermekek műsorát ITT visszahallgathatják! 

Péter atya gondolatait IDE kattintva hallgathatják meg!

A szentmise végén a Himnuszt énekelték el az egybegyűlt ünneplő karitászmunkatársak. A záróének után János püspök atya előadást tartott a teremtésvédelemről. Az ünneplést kötetlen beszélgetés és agapé zárta.

János püspök atya előadása ITT elérhető!