Legyetek szeretettel! – Elsőáldozók zarándoklata egyházmegyénkben

Áldozócsütörtökön és előtte szerdán kiléptünk a hétköznapok mókuskerekéből, és több, mint ötszáz elsőáldozó vagy elsőáldozására készülő gyermekkel Szentgotthárdra zarándokoltunk.

Szerdán Dr. Székely János püspök atya, csütörtökön Fekete Szabolcs Benedek püspök atya és Huszár Gábor, a város polgármestere köszöntötte az elsőáldozókat és kísérőiket a templomban. Szerdán két csoportban, csütörtökön három csoportban. A  fakultációkon vettünk részt. A színházteremben Kiss Laci atya bábelőadással és a szokott jó humorával tanított arra, hogy életünket sziklára építsük, és hűségesen tartsunk ki Jézus, a Jó Pásztor mellett. A minket vezető pásztor bemutatását aktívan segítették mindkét nap a püspök atyák. Azok a fiúk, akik szívükben hallják Pásztoruk, Jézus papságra hívó szavát, a biztatás mellett püspöki áldást is kaptak. Béla atya és Balázs atya az apostolok és Boldog Brenner János vértanú példáján mutatta meg a Jézussal való barátság megtartó erejét.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász tagjainak köszönhetően betekintést nyerhettünk az ostyasütés folyamatába, és ki is próbálhatták a gyerekek az ostyakészítést.
A verbita atyák zenei szolgálata pedig még vidámabbá tette a napot.
Szerdán az időjárás akadályozott minket a gyalogos zarándoklatban a zsidai Jó pásztor-kápolnához, ezért a vértanú szent életéről készült film részletei állították elénk a magyar Tarzíciusz példáját. A nap fénypontja a szentmise volt. Püspök atya arra hívta fel a gyermekeket, hogy nyissák meg szívüket az érkező Jézus előtt. Közülük többen már magukhoz vehették az Oltáriszentséget ezen a napon is.

Csütörtökön ebéd után a városon keresztül sétált át a közel 650 gyerek a Jó Pásztor kápolnához ahol püspöki szentmisével fejeződött be a nap, melyen a kőszegi Árpádházi Gimnázium zenészei emelték a szentmise fényét. 

A hétköznapokba visszatérve magunkkal visszük és igyekszünk életre váltani a nap üzenetét Boldog Brenner János atyától: Legyetek szeretettel!

Siffer Nóra Teréz OP