Egyházmegyei zarándoklat Rómába 2023. május 15-19. között – Részletek

A Szombathelyi Egyházmegye zarándoklatot szervez Rómába dr. Batthyány-Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulója alkalmából 2023. május 15-19. között, dr. Székely János megyéspüspök lelkivezetésével, a Misszió Tours Utazási Iroda közreműködésével. A plakát letölthető itt.

Szombathelyi Egyházmegye zarándoklata Rómába

Dr. Batthyány Strattmann László boldoggá avatásának 20. évfordulója alkalmából

2023. május 15-19. (5 nap/4 éj)

Lelkivezető: Székely János szombathelyi megyéspüspök

 
Utazás: autóbusszal, Rómában tömegközlekedési eszközökkel
Indulás: Szombathely, Székesegyház elől a kora hajnali órákban
Szállás: zarándokház, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, fakultatív vacsora
 
 
1. nap (máj. 15., hétfő): Szombathely – Aquiela – Róma
Indulás Szombathelyről a kora hajnali órákban a Székesegyház elől. Szentmise Aquielában, mely a korai keresztény közösségek egyik legjelentősebb városa volt, amikor 452-ben Attila hadai lerombolták. A település központjában található ásatási terület és a patriarchális bazilika 1998 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Utazás a szükséges pihenőkkel Rómába, megérkezés az esti/késő esti órákban, szállások elfoglalása (4 éj), fakultatív vacsora.
 
2. nap (máj. 16., kedd): Róma
Reggeli után utazás a Falakon kívüli Szent Pál bazilikához, mely a város második legnagyobb bazilikája és a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették. A bazilikában szentmise. Tovább utazunk a Szent Callixtus katakombához. Újabb fontos program következik, Laterán és környéke. Lateráni bazilika, Keresztelőkápolna, Szent lépcső-bazilika. A „Jeruzsálemi Szent Kereszt” bazilika. Szabadidő. Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
3. nap (máj. 17., szerda): Róma
Reggeli után általános kihallgatás a Szent Péter téren a Szentatyával, majd szabadidőt követően utazás Santa Maria Maggiore bazilika – szentmise és imádság a Szent Szűz Salus Populi Romani kegykép előtt. San Pietro in Vincoli (Mózes szobor) megtekintését követően folytatjuk az ókori Róma felfedezésével. Colosseum, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása, a Forum Romanum, Capitolium és Piazza Venezia, II. Victor-Emmanuel tiszteletére épített emlékmű (az „írógép.”). Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
4. nap (máj. 18., csütörtök): Róma
Reggeli után indulás a Vatikánba: Szent Péter bazilika felkeresése, szentmise a Szent Péter bazilikában. Szabadidőt követően a történelmi belváros felfedezése: Piazza Navona, Campo de’ Fiori, Pantheon, Szent Ignác templom, Trevi-kút, útközben imádság a Sant’Andrea delle Fratte bazilikában, az ún. Csodásérem-oltárnál, Spanyol-lépcső. Visszautazás a szálláshelyre, fakultatív vacsora.
 
5. nap (máj. 19., péntek): Róma – Assisi – Szombathely
Reggeli után indulás haza. Közben megállunk Assisiben, az Angyalos Boldogasszony Bazilikában felkeressük a Porciunkula-kápolnát. Szentmise. A romos erdei templomot Szent Ferenc állította helyre és 1226-ban itt halt meg. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat. Továbbutazás, várható hazaérkezés Szombathelyre a késő esti/éjszakai órákban.
 
A programváltoztatás jogát a programok sorrendiségét illetően fenntartjuk!
 
Részvételi díj: 189 900 Ft/fő
 
Az ár tartalmazza az utazást légkondicionált autóbusszal, 2 gépkocsivezetővel, szállást 4 éjszakára reggelis ellátással zarándokházban 2-3 ágyas szobákban (felár ellenében korlátozott számban 1 ágyas szoba is igényelhető), idegenforgalmi adót, magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést, tour guide készüléket mindenki részére az út alatti idegenvezetésekhez.
Nem tartalmazza a helyben kötelezően fizetendő belépőjegyek, adományok, 72 órás Róma bérlet költségét: kb. 120 EUR/fő.
Továbbá nem tartalmazza: útlemondási biztosítást (Storno Kombi Maxi) utasbiztosításhoz kiegészítőként, ami a részvételi díj 4 %-a. Az utasbiztosítást (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele. Irodánk által ajánlott utasbiztosítás (EUB Top) költsége 3 400 Ft/fő 70 éves korig. (Storno biztosítás önállóan nem köthető.)
Fakultatív vacsora felárat: 32.000 Ft/fő/4 vacsora.
1 ágyas felárat, melynek összege 50 000 Ft/fő/4 éj (korlátozott számban).
Az ár 420 HUF/1 EUR árfolyamig érvényes!
 
Társítás: Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös szobába. Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, utasunknak pedig a maradék 50%-ot kell megfizetnie.
FONTOS: Az utazásukra vonatkozó jelenleg érvényes előírásokat (melyek indulásig változhatnak) az alábbi oldalak tartalmazzák.
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt
 
Kérjük, kísérje figyelemmel honlapunkat (www.missziotours.hu) és Facebook oldalunkat (www.facebook.hu/missziotours)!