Megmutatni a helyes emberi élet útját – Átadták a Szent Gellért-díjakat

Június 28-án év végi hálaadásra gyűltek össze a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában működő oktatási-nevelési intézmények pedagógusai, dolgozói a szombathelyi Szent Kvirin-templomban. Átadták a Szent Gellért-díjakat. 

Közel 400-an vettek részt az idei tanévzáró ünnepségen. Bevezetőjében Székely János megyéspüspök köszönetét fejezte ki a pedagógusoknak, dolgozóknak az elmúlt tanévben végzett odaadó, lelkiismeretes munkájukért, amellyel segítették a diákok testi, szellemi, lelki fejlődését.

Szentbeszédében kiemelte: a tanítás hasonlatos ahhoz, ahogy Jézus bánt a leprás emberrel. A pedagógusok megérintik a gyermekek lelkét, segítik őket a helyes emberi élet útján. Székely János megyéspüspök fontosnak nevezte, hogy a gyerekeknek nem csak a természettudomány értékeit kellene tanítani, hanem a korlátait is. A gyerekeknek nem csak az evolúcióról kell beszélni, hanem arról is, hogy az univerzumban van objektív rend, harmónia is amit tiszteletben kell tartania az emberiségnek. Fontos lenne, hogy a gyerekek lelkét megérintse a jó, a szent, hogy a helyes irányba forduljon az életük, mondta a főpásztor.

A szentmisében sor került Czupor Attilának, a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola és Molnár Teréziának, a jánosházi Szent Imre Általános Iskola vezetőinek igazgatói megbízásuk átadására.

Átadták a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által, a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére alapított Szent Gellért-díjakat. Ezüst fokozatban Baloghné Incze Melinda, a körmendi Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola és Szeléné Iván Henrietta, a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola pedagógusai részesültek. A Szent Gellért-díj arany fokozatát Németh Roland, a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium; Tonweber Ágnes, a szentgotthárdi Szent Gotthárd Általános Iskola; Kovács Zsuzsanna, a szentgotthárdi Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnázium Magyarlak-Csörötneki Általános Iskola; Bíró Kinga és Hidegh Lászlóné, a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola pedagógusai vehették át dr. Székely János megyéspüspöktől.

Gratulálunk!