Akolitusképzés 2023 őszétől a Szombathelyi Egyházmegyében

A Szombathelyi Egyházmegye 2023 őszén új évfolyammal indítja akolitusképzését.

A Szombathelyi Egyházmegye 2023 őszén új évfolyammal indítja akolitusképzését. A tervek szerint ez a képzés után hosszabb ideig nem indul új évfolyam. A képzés két éven át tart, és nyolc hétvégét foglal magába. A képzési hétvégéken a részvétel kötelező. A jelöltek – pozitív elbírálás esetén – a képzés végén lektor- majd akolitusavatásban részesülnek. Az akolitusok a helyi szükségleteknek megfelelően áldoztatnak, szentségimádást, igeliturgiát, imacsoportot vagy bibliaórát vezethetnek, megbízással további lelkipásztori teendőket láthatnak el.

A képzésre rendezett szentségi életet élő, 25 év feletti, érettségizett jelentkezőket várunk, akik szívesen segítik a lelkipásztorokat liturgikus és közösségszervezői feladataikban.

A jelentkezés feltétele a mellékelt jelentkezési lap kitöltése, lelkipásztori ajánlás, házasok esetében a feleség írásos beleegyezése. A jelentkezéseket a Pasztorális Irodába kérjük eljuttatni (e-mailben: pasztoralis@martinus.hu vagy postán: 9700 Szombathely, Berzsenyi tér 3.). Jelentkezési határidő 2023. szeptember 30. A jelentkezők ezt követően egy felvételi beszélgetésen vesznek majd részt.

 

A képzés a Szombathelyi Egyházmegye támogatásával valósul meg, a résztvevőktől hétvégenként 7.500,- Ft hozzájárulást kérünk (szállást és étkezést biztosítunk).