Akik elveszítik életüket Krisztusért
Jubileumot ünnepelt az egyházmegyei karitász

Megalakulásának 30 éves évfordulóját ünnepli az idei évben a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A szervezet védőszentjének, Szent Erzsébetnek az ünnepén jubileumi ünnepséget tartottak Szombathelyen a Szőllősi-templomban. 

Karitász ünnepség
Karitász ünnepség
Karitász ünnepség
Karitász ünnepség

Szentbeszédében Székely János megyéspüspök a szent életének három vonását állította példaként a megjelentek elé: az egyik, hogy Erzsébetnek tiszta volt a szíve, egyenes úton járt egy életen át. A másik titka az imádságos élete volt, aki ismerte az élet forrását és abból merített újra és újra. A harmadik titka pedig az volt, hogy tudott és akart szeretni: a férjét, a szegényeket, az embereket. 

Ha a mai világunk boldog szeretne lenni meg kellene tanulnunk egyenes úton járni, tisztán élni, uralkodni a testünk felett. Meg kellene találnunk az imádság forrását, megértenünk, hogy az életét teljesen semmi nem tudja betölteni, csak Isten. És tanulhatna a világunk Erzsébettől adni, szeretetben élni. Ez vezetne el a testvéri szeretethez. 

Székely János kiemelte: az ünnepség hálaadás a sok jócselekedetért amit az elmúlt 30 évben a karitász véghezvitt. Köszönetét fejezte ki a munkatársaknak, önkénteseknek, hogy fáradhatatlanul segítenek mindenkinek aki hozzájuk fordul. 

Az ünnepségen köszöntötték az idei Caritas Hungarica-díjasokat, a 30 éves plébániai karitász csoportokat, és elismeréseket vehettek át azok a vállalkozások, akik segítik a szervezet munkáját. A munkatársak megköszönték a szervezet vezetőjének, Tuczainé Régvári Mariettának áldozatos munkáját. Bemutatták a jószolgálati szervezet 30 évét feldolgozó kiadványt is.